• (0352) 522993
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Обговорення проекту

11 січня в лемківській Світлиці (м. Тернопіль) панувала атмосфера тепла і довіри, досвіду і молодечого запалу. Молоді архітектори Володимир Черкас і Роман Березнюк принесли на обговорення проект "Музейний комплекс "ЛЕМКІВСЬКЕ СЕЛО".

Звичайно, хлопці хвилювалися, бо оцінювачами їхньої роботи були ті, хто серцем і душею відчуває Лемківщину. Це знані архітектори, члени НСАУ: Дзюбінський Степан (проект каплиці на чудотворному місці Марійського духовного центру в с. Зарваниця), Головчак Олег (проект церкви св. Йосафата та пам`ятника, приуроченого 70-м роковинам депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини та Підляшшя), Джула Олександр (проект лемківської церкви Вознесіння Господнього), Дудяк Богдан (створили з дружиною до 500 архітектурних проектів в Україні).

Не обминули проект і музейники: Ігор Дуда - мистецтвознавець, краєзнавець, діяч культури, Віра Дидина - Дудар - директор музейного комплексу "Лемківське Село" з Монастириська, яка розповіла про співпрацю з авторами проекту, про ті ідеї, які хлопці вже втілили в проект. Слушні зауваження і побажання отримали автори і від Голови ВУТЛ Олександра Венгриновича.

 Віримо, що разом ми відтворимо наше ЛЕМКІВСЬКЕ СЕЛО про яке так мріяли наші батьки, дідусі і бабусі. Боже Заплат всім, хто вірить і прагне віддати частинку своєї Душі во ім`я відновлення справедливості.


Оповіщення

Сайти-партнери

© 2014-2022 Всеукраїнське товариство "Лемківщина". Авторські права застережені. При використанні матеріалів сайту - посилання обов'язкове!